Rush M16 1 verliest eerste wedstrijd

Geschreven door  Gerard Landman
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

16 september ’17: Vandaag de 1ste wedstrijd in de najaarscompetitie, uit tegen The Black Eagles M16-2.

20170916 Wedstrijdstart

1ste helft – 1ste kwart

Vandaag speelden we onze eerste wedstrijd in de 1ste klasse en vanaf het begin was dat te merken. Het spel ging veel sneller dan dat we in het afgelopen seizoen gewend waren. The Black Eagles kwamen sterk uit de startblokken, Enes wist nog met een mooi blok te voorkomen dat ze scoorden, echter de volgende 2 aanvallen was het wel raak. Jasper wist ons, door de 2de vrije worp te benutten, van de nul af te halen. Na

een goed blok van Hidde, was het toch weer de tegenstander die wist te scoren. Uit een goed opgezette aanval pakte Enes zijn eerste rebound, tussenstand 6-3. De volgende 3 scores waren weer voor The Black Eagles. We kwamen steeds beter in ons spel en via een assist van Luuk wist Hidde te scoren. Een goed blok van Youenn en vervolgens een score van Hidde (assist Youenn) brachten de tussenstand op 12-7.

Tussenstand 12-7.

1ste helft – 2de kwart

In het 2de kwart konden wij steeds beter ons eigen spel spelen en kwamen ook de patronen uit de training uit de verf (exacte termen moet ik jullie schuldig blijven). Na een goede verdedigende actie van Luuk wist Enes (rebound) te scoren. Na een tegenscore kwamen we via scores van Enes (rebound) en Ruben (assist Youenn) op 1 punt achterstand (14-13). De tegenstander nam door 3 scores wat verder afstand. Youenn wist via een mooie 3- punter weer wat terug te doen. Na nog een score van de tegenstander kwamen we op 2 punten achterstand via scores van Luuk (assist Youenn) en Roy (assist Jasper).

Ruststand 22-20

20170916 Wedstrijdmoment 1 

2de helft – 1ste kwart

In het 3de kwart liep The Black Eagles van ons weg doordat we in de verdediging te makkelijk vrije schot- kansen weggaven. De schoten waren ook goed en dan krijgt de tegenstander vertrouwen. Bijna elk schot van hen was wel raak. In dit kwart wisten Enes (assist Jasper), Jasper, Youenn en Luuk (1ste vrije worp) voor ons te scoren.

Tussenstand 48-17.

20170916 Wedstrijdmoment 2

2de helft – 2de kwart

In het laatste kwart waren we weer bij de les en de eerste drie scores waren voor ons, door Luuk (assist Youenn), Youenn (1ste vrije worp) en Jasper (steal). Het leek nog even spannend te worden, maar door 5 achtereenvolgende scores van de tegenstander was het gat niet meer te overbruggen. Onze jongens bleven goed samenspelen en door scores van Luuk, Luuk (1ste vrije worp), Roy (rebound van de gemiste 2de vrije worp) en Ruben werd de eindstand van 58-39 bereikt. De tafel van Black Eagles vergat even de laatste 3 punten te noteren, zodat de officiele eindstand 58-36 is geworden. Al met al een zeer leerzame wedstrijd en ik denk, dat als de The Black Eagles naar ons toekomen, het wel eens een heel andere wedstrijd kan worden.

Eindstand 58-36.

20170916 Wedstrijdmoment 3

Totaal overzicht scores

Luuk 8 punten

Enes 8 punten

Jasper 5 punten

Youenn 6 punten

Ruben 4 punten

Roy 4 punten

Hidde 4 punten

   

Verslag: Gerard Landman, foto’s Anne-Marie Molhuijsen

Lees 447 keer

Gerelateerde items (op tag)