Nieuws Commissies

donderdag, 07 september 2017 11:12

OpeningDAY

Geschreven door

Beste leden van Rush, beste basketballers!

Het seizoen 2017-2018 is begonnen. De zomer is achter de rug en we hebben al heel wat enthousiaste leden flink zien trainen in de zaal, om weer helemaal fit en klaar te zijn voor de competitie. Leuk!

Om het seizoen een mooi startschot te geven willen wij jullie er nogmaals op wijzen dat we voor jullie aanstaande zondag de jaarlijks terugkerende ‘OpeningDay’ hebben georganiseerd. Niet alleen leuk voor alle basketballers, maar ook voor familie, vrienden of vriendinnen die gezellig willen komen kijken of meedoen. Onder leiding van Jesper van Loenen vinden er weer allemaal leuke activiteiten plaats. Komen dus!

Naast deze leuke basketbalactiviteiten willen we jullie zondag ook informeren over een paar nieuwigheden die er aan zitten te komen.

 

 1. De NBB gaat digitaal en introduceert Sportlink.

We gaan gedurende het seizoen stoppen met het invullen van de wedstrijdformulieren op papier. De zogenaamde wedstrijdsheets. Een digitaal wedstrijdformulier komt hiervoor in de plaats en dat betekent dus ook dat we met tablets moeten gaan werken. Deze tablets had de vereniging nog niet en ik ben erg blij om te vermelden dat we hiervoor een sponsor gevonden hebben! Het bedrijf IRRUS uit Veghel heeft ervoor gezorgd dat we de tablets kunnen aanschaffen. Hartelijk dank! Hoe we het moeten gebruiken….dat gaan we de komende tijd met z’n allen ervaren en aan jullie uitleggen.

 1. Rush stopt om diverse redenen met de huidige tenues

Al een tijdje zijn we bezig om te kijken wat en welk tenue we gaan invoeren. Voor alle duidelijkheid, dit wordt zeker niet meteen verplicht gesteld voor alle leden. Heb je nog maar net een tenue dan kun je hem gewoon blijven dragen. Vanaf september 2018 willen we wel dat alle spelers van Rush rondlopen in het nieuwe tenue. Nieuwsgierig hoe het er uit komt te zien? Zondag laten we een ‘sneak preview’ zien van het nieuwe tenue….Moet je zien!! De tenues worden speciaal voor ons gemaakt dus we kunnen ze niet per direct leveren. Wel zijn er zondag diverse pastenues om alvast te kijken welke maat je zou moeten hebben voor de bestelling.

 1. De beloofde webshop komt er aan…

Nog even geduld en je kunt ook leuke gadgets -voorzien van onze Rush logo- via de website aanschaffen. Misschien kunnen we zondag al iets laten zien...

  

Dus we hopen jullie allemaal te zien aanstaande zondag, vanaf 10.30 uur - Sporthal de Stigt. 

 

IMG_0779.JPG

  

Namens het bestuur en Jesper,

Met vriendelijke groet,

Ron Creutzburg

Voorzitter basketbalvereniging Rush

 

 

zondag, 16 juli 2017 09:01

De voorlopige team- en zaalindelingen

Geschreven door

De voorlopige team- en zaalindelingen kun je vinden onder menukop clubinfo, of gebruik de links hieronder.
Misschien valt je op dat de aanduidingen van de teams anders is! Let op: voortaan spreken we bij Mu14=MANNEN onder 14 en over Vu14=VROUWEN onder 14.

 

zondag, 04 juni 2017 09:45

Rush Finals Day 2017

Geschreven door

 finalsday2017 kopie

Beste basketballers van Rush,

Het seizoen zit er weer (bijna) op en zoals elk jaar sluiten we af met de Rush Finals day!
Deze zal plaatsvinden op zondag 25 juni 2017. Voor wie? Voor alle jeugdteams.


Dit jaar ziet de dag er weer net iets anders uit:

De zaal gaat open om 10.00 uur. Zodra alles gereed is doen we een kleine introductie speech om de dag toe te lichten aan alle jeugdige deelnemers.


De dag zelf:

 • Wedstrijdjes tegen de ouders. Hiervoor moeten de teams zich per mail wel aanmelden bij mij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Daarna staat de dag in het teken van het worden van een ALL STAR!


ALL STAR worden, hoe doe je dat? 

De hele dag door zijn er verschillende spellen waar je zowel individueel als in groepsverband aan deelneemt.

Met deze spellen verdien je punten en die worden bijgehouden op een scorebord. Hier kun je zien op welke plek je staat na elk spel! 

Sta jij op het einde van de dag, na het allerlaatste spel in de top 10?! Dan ben jij er in geslaagd een plek te bemachtigen in het ALL STAR TEAM! De top 10 vormt twee teams van 5 spelers en zij spelen een All STAR-wedstrijd!

Iedereen kan een ALL STAR worden deze Finals day omdat er zoveel verschillende spellen zijn…je bent altijd ergens goed in!

Subway eatfreshtrns       

                 
Ook zijn er weer Subway broodjes te koop en worden de kampioenen van dit jaar gehuldigd.

En natuurlijk zal bekend worden gemaakt wie het talent van het jaar, speler van het jaar en team van het jaar is geworden.

Jij komt toch ook? Ben er bij!

woensdag, 05 april 2017 19:05

Trainingen in mei(vakantie) en juni

Geschreven door

Beste leden,

 

In de maand juni zijn er gewoon nog trainingen!!

Het Udens College VMBO heeft van donderdag 11 mei t/m vrijdag 26 mei examens in de Stigt.
Afbeelding1
                                                                 

Dit houdt voor ons in dat wij dan niet in de zaal kunnen om te trainen. Daarom hebben we besloten om de trainingen in de Mei vakantiegewoon door te laten gaan! Mocht je op vakantie gaan, geef dan tijdig aan je trainer door dat je niet aanwezig zult zijn, dan kan hij/zij daar rekening mee houden.
Afbeelding2

Er zijn GEEN trainingen op:
maandag 15 mei, dinsdag 16 mei, woensdag 17 mei, maandag 22 mei, dinsdag 23 mei en woensdag 24 mei. 
Op maandag 29 mei is er gelukkig weer gewoon training!

Afbeelding3

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij die graag.                                                                     

Met vriendelijk groet,

Afbeeldinglogo        

Gerard en Anne-Marie

TC BV Rush

                                        

vrijdag, 24 februari 2017 09:06

Sportgala 2016

Geschreven door

Beetje raar de titel, maar gisteren 22 februari 2017, was het Sportgala voor de kampioenen van 2016!

BV Rush was natuurlijk aanwezig met de teams die in 2016 kampioen zijn geweest en zin hadden om te komen. Zowel de zomer- als de winterkampioenen kregen een medaille van de burgemeester en de wethouder.

20170222 185838

Voor de zomerkampioenen van 2016 waren de Xu12-1 en Xu14-2 van de 2e helft van het seizoen 2015/2016 aanwezig. En voor de winterkampioenen van 2016 waren de Xu12, de Xu14-2 en de Xu14-1 van de 1ste helft van het seizoen 2016/2017 aanwezig. We hadden dus 2 teams die eigenlijk dus dubbel kampioen waren geworden.

De spelers van de Xu12 hadden de Rush vlag mee het podium opgenomen en ja hoor daar stonden ze, alle drie de teams, allemaal kampioenen! Mijn gevoel….ik weet dat onze voorzitter, Ron Creutzburg, die ook aanwezig was hetzelfde gevoel had. TROTS!

20170222 190204 
 20170222 205807  IMG 20170222 WA0005

Ga zo door met leuke, gezellige, sportieve wedstrijden te spelen  en dan is de kans groot dat jullie er volgend jaar misschien wel weer staan. Proficiat kampioenen!

sportgala2017

 

zondag, 12 februari 2017 11:22

Carnaval 2017

Geschreven door

Afbeelding1

Beste Rush leden,

I.v.m. de carnaval zijn er GEEN trainingen op maandag 27 februari, dinsdag 28 februari en woensdag  01 maart 2017.

We zien jullie graag weer op maandag 06 maart, dinsdag 07 maart en woensdag 08 maart 2017.

We wensen jullie allemaal hele fijne Carnaval toe.

 

Met vriendelijke groet,                                                             

namens de Technische Commissie

Gerard Landman en Anne-marie Molhuijsen

woensdag, 04 januari 2017 09:20

Gefeliciteerd met je spelregelbewijs!

Geschreven door

Afgelopen weken heeft het wedstrijdsecretariaat aandacht besteed aan het spelregelbewijs voor de jeugdspelers van 14 t/m 18 jaar. De digitale cursus is door de meeste jongeren goed opgepakt en afgerond. Een aantal heeft voor de kerstvakantie met ondersteuning van onze stagiair Bastiaan Hendriks en Michel Kock (wedstrijdsecretariaat) ook het bewijs binnen weten te halen.

Wij willen allen van harte feliciteren met het behalen van het spelregelbewijs!

Dit bewijs geeft jullie meer spelinzicht en bovendien recht op het spelen van wedstrijden in de competitie vanaf september 2017. Het is tevens de opstap naar het scheidsrechtersdiploma, dat vanaf u16 op het programma staat.

Spelers vanaf 14 jaar die nog geen scheidsrechtersdiploma hebben en die het spelregelbewijs nog niet gehaald hebben, worden dringend verzocht het bewijs voor 14 januari 2017 te halen. Dan start de 2e helft van de competitie en de aanloop naar het eerste scheidsrechtersdiploma ‘BS2’.

Indien je aan de slag wil, maar je bent je gegevens kwijt/ je hebt geen uitnodiging gehad, vraag ze bij mij op!

Geïnteresseerd? Bezoek de website www.basketballmasterz.nl om meer spelinzicht te krijgen.

Olga Huizinga - Wedstrijdsecretariaat BV Rush

zondag, 18 december 2016 10:51

Het spelregelbewijs

Geschreven door

basketball masterz 3d wit 

Dag basketballer,

De NBB (Nederlandse Basketbal Bond) streeft naar een veilig sportklimaat, waarin gewenst gedrag wordt gestimuleerd en ongewenst gedrag wordt aangepakt. Hierin is onder andere aandacht voor het vergroten van spelregelkennis bij alle deelnemers aan het basketbalspelletje, maar ook voor het terugdringen van commentaar op de wedstrijdleiding.

Wij als BV Rush vinden het ook belangrijk dat onze leden de spelregels goed begrijpen. Alle spelers van 14 t/m 18 jaar (en nieuwe senioren) worden daarom gevraagd dit spelregelbewijs te gaan halen.

Op de website basketballmasterz.nl vind je meer informatie omtrent de cursus. Via ons krijg je jou activatiegegevens waarmee je je account kunt activeren.

Hierbij een kort stappenplan.

 1. Krijg de brief met activatiegegevens (vanaf 13/9 bij de training).
 2. Ga oefenen op de site
 3. Activeer je account
 4. Log in
 5. Doorloop de levels
 6. Haal je eindtoets

Veel plezier en succes met de cursus !!

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij de cursus kun je contact op nemen met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je mag de cursus ook samen doen.

 

Namens het Wedstrijdsecretariaat BV Rush

Michel Kock en Olga Huizinga

tekeningA1

donderdag, 15 december 2016 09:12

Fijne Kerst!

Geschreven door

Beste Rushleden,

I.v.m. de kerstvakantie zijn er GEEN trainingen op 26-27-28 december en op 02-03-04 januari 2017.

We zien jullie graag weer op maandag 09 januari, dinsdag 10 januari en woensdag 11 januari 2017.

We wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen toe en een gelukkig en sportief 2017!

kerstman 

Met vriendelijke groet, namens de Technische Commissie

Gerard Landman en Anne-marie Molhuijsen

Pagina 1 van 4