Algemeen Nieuws

dinsdag, 27 maart 2018 10:28

Vu14 op het strand!

Geschreven door

Vu14 speelden op 24 maart ondanks een fors verlies een goede wedstrijd in Vlissingen. En wat doe je dan als je zo ver van huis bent? Teambuilding op het strand en de boulevard van Vlissingen. Wat een lol!

 

 

dinsdag, 26 april 2016 10:39

Bericht van SPM Shoeters

Geschreven door

Beste clubs,

image005

Voor veel teams / verenigingen nadert het einde van het seizoen, velen zijn bezig met het organiseren van een teamuitje en in het kader daarvan:

Bezoek eens een thuiswedstrijd van SPM Shoeters Den Bosch – halve finale play-offs Dutch Basketball League.

Afgelopen zaterdag heeft SPM Shoeters Den Bosch zich geplaatst voor de halve finale play-offs 2015-2016 van de Dutch Basketball League.

Wij spelen in deze best of 7 serie tegen de reguliere nummer 1 – Landstede Basketball uit Zwolle.

Game 2  03-05-2016      dinsdag           aanvangstijd:   19.30 uur

Game 4  08-05-2016      zondag            aanvangstijd:   20.00 uur

Iedereen willen wij gebruik laten maken van onze groepskortingen:                         

  • Groep tot 25 personen           10 % korting op de toegangsprijs aan de kassa
  • Groep vanaf 25 personen       25 % korting op de toegangsprijs aan de kassa


Toegangsprijzen halve finale play-offs: jeugd t/m 14 jaar  €  7,00   en  vanaf 15 jaar  €  15,00 per persoon.

Aanmelden bij Frank Hendriks – email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorwaarde:  alle toegangskaarten worden door één kontaktpersoon opgehaald en kontant betaald.

Met vriendelijke groeten,

SPM Shoeters Den Bosch

Frank Hendriks

FIBA Europe lanceert Basketball Coaching App

13 april 2016 10:16:00

De afdeling Coaching van FIBA Europe heeft een Basketball App gelanceerd, die is te gebruiken door coaches van alle niveaus. De App ‘Basketball Coaching’ is een uitstekende ondersteuning bij de trainingen en het coachen. Het stelt de gebruikers in de gelegenheid de mogelijkheden die de FIBA coaching website biedt, toe te passen op o.a. je mobiele telefoon of tablet.

Een aantal kenmerken van de App zijn: een tekenprogramma voor ‘plays en drills’, communicatie met andere coaches middels het delen van ‘plays en drills’, een coachbord om te gebruiken tijdens timeouts of bij trainingen, beschikbaar zowel online als offline zodat de toepassingen bruikbaar zijn bij alle trainingen en wedstrijden.

De App is te downloaden via de volgende links:

IOS: Klik hier

Android: Klik hier

Of zoek op FIBA coaching in de app store op je mobiele apparaat.

zondag, 10 april 2016 17:06

Xu14-2 op bezoek bij SPM Shoeters

Geschreven door

De Xu14-2 mocht een keertje komen kijken bij SPM Shoeters.

Nou gisterenavond was het dan zover. We verzamelden allemaal bij de Stigt en om 18.30 uur reden we aan op weg naar Den Bosch. Daar werden we opgewacht door Mandy en een andere vrijwilliger van SPM Shoeters. De kaartjes werden gekocht, de jongens kregen uitleg en werden naar de kleedkamer begeleid door Mandy. Hier konden de jongens zich even omkleden in hun Rush tenue en daarna werden we naar de tribunes gebracht.

Afbeelding1.png

Helaas konden we daar niet blijven zitten en werden we weer verplaats naar een andere plek op de tribunes.

Na een tijdje werden de jongens gehaald door Mandy en mochten ze mee het veld op voor de Line Up aan het begin van de wedstrijd. Wat een feest was dat! De wedstrijd ging beginnen en de jongens kwamen weer terug naar de tribunes. Gelukkig werden de jongens weer gehaald en mochten ze  beneden in de zaal op de tribunes gaan zitten samen met Romy en Martijn. De ouders, broertjes en zusjes bleven boven op de tribunes zitten.


Afbeelding2.png

In de pauze stonden natuurlijk onze jongens op het veld een balletje te gooien! Prachtig gezicht die rode wedstrijd tenues van BV Rush zo op het veld! Tussen het 3e en het 4e kwart werd de nieuwe kledingsponsor gepresenteerd: Burned!!! Laten onze jongens nou ook in het Burned tenue rondlopen alleen dan in het rood.


Afbeelding3.png

Na de wedstrijd gingen de jongens langs de kant staan om de spelers een high five te geven en toen was het moment daar, samen met het team van SPM Shoeters op de foto! Genieten!!!!

Afbeelding4.png

Sommige jongens gingen een gesprekje aan met de spelers van SPM Shoeters, Gianni die in het Grieks een praatje ging maken met Dejan Kravic en natuurlijk ook met hem op de foto ging. Ook Roy ging op de foto met Dejan Kravic. Luuk was Stefan Wessels kwijt, die zat al in de kleedkamer en vroeg aan Dejan Kravic of hij hem wilde gaan halen. Luuk mocht even meelopen met Dejan Kravic naar de kleedkamer en gelukkig kwam Stefan Wessels toch nog even het veld op (op zijn sokken!) om toch nog samen met Luuk en Romy op de foto te gaan. Hartstikke leuk, bedankt Stefan Wessels!

 Afbeelding5.png Afbeelding6.png

    Afbeelding7.png Afbeelding8.png Afbeelding9.png

Daarna hebben we alle jongens weer verzameld en zijn ze naar de kleedkamer gegaan om zich weer om te kleden. Toen alle jongens klaar waren zijn we na een gezellige avond weer naar Uden gereden. De jongens weer een ervaring en belevenis rijker. Welterusten Xu14-2 droom fijn!

Mandy bedankt voor alles te regelen! Ouders bedankt voor jullie gezelligheid! Martijn en Romy als coaches bedankt om de jongens te begeleiden gisterenavond!

Geschreven door:  Anne-Marie Molhuijsen     Foto`s:  Anne-Marie en Martijn Molhuijsen

zaterdag, 26 maart 2016 15:38

Het 'nieuwe' BV RUSH - JvD

Geschreven door

Luidde de vereniging eind vorig seizoen nog de noodklok, omdat er geen of te weinig vrijwilligers waren en te veel werkzaamheden bij enkele personen lagen, hoe anders is het nu amper 6 maanden later. Chapeau aan allen die zich na de brandbrief hebben opgegeven en zich nu inzetten voor onze vereniging, triest dat het toenmalige bestuur door vele van ons niet eerder is geholpen, zij verdienden ook de steun en hebben dit helaas niet gekregen.

Als oud-lid ben ik vele jaren actief geweest in diverse functies binnen de club en aan het begin van deze eeuw samen met Borus van Loenen tot erelid benoemd, ligt BV RUSH mij natuurlijk na aan het hart. Het was dan ook na een telefoontje van Ron Creutzburg ergens in oktober vorig jaar, voor mij snel duidelijk ik ga meehelpen, maar in het achterhoofd niet meer zoals ik in het verleden heb gedaan, ik heb immers ook een andere hobby waar ik graag tijd aan besteed.

Al snel werd duidelijk dat er meerdere oud-leden, ouders en niet te vergeten jeugdleden zich wilden inzetten voor de vereniging. Dat was al een hele geruststelling, maar dan ben je er nog niet. Samen met Anne-Marie, Gerard en Erik zou ik met mijn basketbalkennis en ervaring de TC gaan vormen en dat heb ik geweten. In korte tijd werden er diverse vergaderingen en besprekingen gehouden, soms doordat er “problemen” waren en gelukkig ook om over de toekomst na te denken. Nog steeds in mijn achterhoofd de gedachte “niet te veel gaan doen”. Tussendoor nog een algemene ledenvergadering, een wisseling van het bestuur en door diverse commissies worden vele nieuwe ideeën aangedragen.  Het bestuur denkt na en overlegt met commissies over een andere manier van organiseren en structuur brengen in de vereniging, kortom BV Rush leeft weer.

Eind januari is er plotseling een probleem als een van de teams een trainer niet (op tijd) aanwezig kan zijn. Gek op het spelletje en het trainen ben ik nog steeds. Dus vooruit, ik neem de training over en wat had ik het naar mijn zin, logisch want ik trof wel een heel leuk, enthousiast, fanatiek en leergierig team, compliment aan de trainer(s) die hieraan gewerkt hebben.  En in februari wordt duidelijk dat bij XU14-1 op de woensdagmiddag geen trainer meer beschikbaar is. 17:00 uur aanvang moet kunnen, dacht ik en inmiddels alweer 3 a 4 trainingen verder sta ik weer voor een groep, even leuk, enthousiast, fanatiek en leergierig als het team dat ik in januari één keer overnam om te trainen.

Eind februari is er een bijeenkomst met de trainers/coaches, TC en het bestuur geweest en daar valt mij op dat wij met z’n allen goed bezig zijn, enthousiaste trainers/coaches dragen ideeën aan en zetten zich in voor de vereniging. Als aan het einde aan de aanwezigen gevraagd wordt of deze bijeenkomst nut heeft en of het voor herhaling vatbaar is en de benjamins (Indy/Romy) in het gezelschap als eerste roepen jazeker, ben ik ervan overtuigd dit gaat goed komen met BV RUSH. We zijn er nog (lang) niet, maar we gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet, maar wel nog steeds die gedachte “niet te veel gaan doen”.

LET’S GO TEAM HUSTLE.

Johan van Dooren.

woensdag, 30 december 2015 20:24

Xu14-2 op de ijsbaan

Geschreven door

Op zondag 20 december 2015 was het weer zover. Het schaatsuitje voor de jongens van de Xu14-2. En niet te vergeten ook voor de ouders. Het waren weer 4 gezellige uurtjes op de ijsbaan. Helaas kon niet heel het team aanwezig zijn, maar een broer, zus en een neefje er extra bij was ook heel gezellig.

Jongens en ouders van de Xu14-2 het was weer erg gezellig en tot volgend jaar!

Groetjes Anne-Marie Molhuijsen
20151220 120530

20151220 120522

20151220 131134

20151220 131003

20151220 131049

zaterdag, 31 oktober 2015 11:55

Burned Basketball opent Flagship store in 's-Hertogenbosch

Geschreven door

Reeds gevestigd in: Utrecht, Groningen & Boxtel (outlet)

In 2011 zijn wij "Team Burned" als enthousiaste basketballers begonnen met Burned in Boxtel. Om basketballers een plek te kunnen bieden waar veel keus is en waar het juiste advies wordt gegeven. Nu, bijna vijf jaar later, zijn we omarmd door de basketbalwereld. We hebben twee nieuwe winkels geopend in Utrecht en Groningen en we hebben geweldig veel ervaring opgedaan. Nu zetten we de volgende stap. Burned Boxtel verhuist naar de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Vanaf 1 november 2015 kunt u bij Burned 's-Hertogenbosch terecht voor al uw advies, vragen en een lekker bakje koffie.

zondag, 20 september 2015 09:49

Teamfoto's en teampagina's

Geschreven door

Xu12-1 geeft het voorbeeld! Het seizoen is begonnen en een leuke teamfoto voor op de website is natuurlijk erg fraai.

zaterdag, 12 september 2015 09:10

De Grote Clubactie gaat weer van start!

Geschreven door

De grote Clubactie gaat weer van start op zaterdag 19 september 2015

De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben. Van de opbrengst gaat 80% direct naar de clubkas van onze Basketbalvereniging Rush.

Door uw aankoop van loten (€ 3,- per lot) kan Basketbalvereniging Rush haar doelen realiseren. Enkele voorbeelden: organiseren van toernooien, basketbalkamp...Dit jaar is dit o.a. een nieuwe binnen/buiten (veldversterker) met geluidsboxenDaarnaast zijn er weer prachtige prijzen te winnen.
Leaderboard 728x90 

zondag, 06 september 2015 17:15

Sportakel 2015

Geschreven door

Helaas zat het weer ons niet mee gisteren. Tijdens de opbouw om 10 uur was het droog, maar helaas kwamen de buien snel. Ik was benieuwd of dat iedereen die zich had aangemeld wel zou komen ivm het weer. Maar gelukkig kwam bijna iedereen en hebben onze die-hards gewoon in de regen doorgespeeld. Het veld was helaas erg glad door de regen, er werd veel gegleden, maar onze spelers hielden er gelukkig goed rekening mee.