De Rush website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme informatie over het gebruik van deze site. Door op 'Accepteren' te klikken geeft u aan dat u dat weet en accepteert. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy- en cookieverklaring.

 

Vertrouwenspersoon

Het bestuur van Rush wil haar (jeugd)spelers en vrijwilligers  een omgeving bieden, waarin men op een prettige wijze kan sporten en zich kan inzetten voor de vereniging. Een vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht de sportcapaciteiten en culturele achtergrond. Wij willen een actieve en sportieve vereniging zijn, die op basis van goede ontwikkelingsmogelijkheden voor de leden herkend wordt als een aantrekkelijke club. Ongewenste omgangsvormen verstoren dat.

Wat zijn ongewenste/ongepaste omgangsvormen?

- agressie en geweld – discriminatie, machtsmisbruik
- pesten en/of treiteren - roddelen en/of negeren
- intimidatie - seksuele intimidatie
- signalen van anderen

Wanneer er sprake is van dit soort ongewenste omgangsvormen dan kan er rechtstreeks contact worden opgenomen met de vertrouwenspersoon of kan iemand van het bestuur een leider, een lid van de vereniging of een vrijwilliger erop wijzen dat het mogelijk is om de vertrouwenspersoon in te schakelen.

Om te voorkomen dat men ermee blijft rondlopen, zich regelmatig afmeldt voor de training of zelfs het lidmaatschap opzegt heeft het bestuur een vertrouwenspersoon aangesteld.

Wat doet een vertrouwenspersoon?
Om te beginnen luisteren naar jouw verhaal en helpt je zoeken naar de verschillende mogelijkheden om de situatie op te lossen. Alles wat je vertelt wordt strikt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets mee wat je niet wilt.
Kortom de vertrouwenspersoon is een klankbord bij wie je jouw probleem of klacht kunt bespreken. Vervolgens kan de vertrouwenspersoon je adviseren over eventuele te nemen stappen.

Vertrouwenscontactpersoon NBB

vertr nbb
De vertrouwenscontactpersoon van de Nederlandse Basketball Bond is Petra Vervoort.

Petra heeft een eigen bedrijf, “De Vertrouwenspersoon”, dat is gespecialiseerd in advies, begeleiding, beleid en training op het gebied van ongewenste omgangsvormen en integriteit. Ze is gecertificeerd als vertrouwenspersoon en bij NOC*NSF geregistreerd als vertrouwenscontactpersoon.

Wanneer je een vraag, probleem of klacht hebt over ongewenste omgangsvormen, aarzel dan niet en neem contact op.

Petra is als volgt te bereiken:
T  06 15178645
E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.