9 maart ’19: Vandaag de vijfde wedstrijd in de voorjaarscompetitie, thuis tegen High Five M16-1.

Vandaag speelden we de vijfde wedstrijd in de competitie thuis tegen High Five M16-1. In het 1ste kwart waren wij duidelijk sterker dan onze tegenstander. In het begin nam High Five nog wel een voorsprong van 4-6, waarbij Luuk (rebound) en Enes (assist Luuk) voor ons wisten te scoren. Daarna waren wij de betere partij en kwam High Five er niet aan te pas. We liepen uit naar een 17-6 voorsprong, door scores van Jasper (2de vrije worp), Luuk (assist Roy), Luuk (fast-break), Roy (assist Youenn), Jasper, Enes (assist Jasper) en Hidde (steal). High Five wist vervolgens tegen te scoren en na een score van Luuk (rebound) was de laatste score weer voor High Five

In het 2de kwart ging de strijd gelijk op en begonnen wij ook in een te laag tempo te spelen. De eerste twee scores waren voor High Five, waarna Luuk driemaal wist te scoren (assist Youenn, rebound en assist Enes). High Five scoorde vervolgens tweemaal, waarna Youenn (assist Luuk) weer namens ons scoorde. Aan het eind van het kwart wisten wij nog een keer te scoren via Luuk (assist Youenn) en High Five scoorde nog tweemaal, waardoor het verschil nog maar 8 punten bedroeg.

In de 2de helft bleef het krachtverschil gering en was High Five zelfs in het 3de kwart de bovenliggende partij. Aan het einde van het kwart was er niets meer van de voorsprong over en stonden we zelfs met twee punten achter. Voor ons scoorden achtereenvolgens Jasper (assist Enes), Enes (steal), Jasper (assist Roy), Jasper (assist Youenn), Jasper en Jasper (bonus vrije worp).

In het laatste kwart bleef het tot het einde van de wedstrijd spannend en kon het kwartje beide kanten op vallen. Enes (rebound) opende de score en door ook de bonus vrije worp te scoren kwamen wij weer op voorsprong. Na een score van High Five, scoorde Jasper (assist Roy) twee punten. High Five wist vervolgens weer een voorsprong van een punt te pakken. Na scores van Luuk (assist Jasper), Youenn (1ste vrije worp) en Jasper (steal) kwamen wij weer met drie punten voor te staan. High Five wist dit toch weer om te buigen door het scoren van o.a. een driepunter was de tussenstand 50-52. Door twee scores van Luuk (steal en assist Hidde) namen wij weer met 2 punten de leiding. High Five maakte gelijk, waarna Aleksei (assist Jasper) ons weer op voorsprong zette. Met nog één minuut op de klok wist High Five toch weer gelijk te maken. Vlak voor tijd maakte Jasper de winnende score, waardoor we uiteindelijk toch nog wisten te winnen.

Youenn 3 punt

Datum : maandag 19 augustus 2019