17 maart ’19: Vandaag de zesde wedstrijd in de voorjaarscompetitie, uit tegen Biks Shots M16-1

Vandaag speelden we de zesde wedstrijd in de competitie uit tegen Biks Shots M16-1. We hadden in de thuiswedstrijd al gemerkt dat Biks Shots een maatje te groot voor ons was, maar dat weerhield ons er niet van om goed tegenpartij te geven en het verschil in punten zo klein mogelijk te houden. Na een score van Biks Shots zorgde Luuk (assist Jasper) voor de gelijkmaker. Biks Shots liep vervolgens weg naar 10-2. Wederom Luuk (assist Jasper) deed namens ons wat terug. Na een drie-punter van de tegenstander wist Hidde (1ste vrije worp) te scoren. In het laatste gedeelte hielden we het verschil beperkt en namens ons wisten Jasper (assist Luuk), Aleksei (assist Luuk) en Luuk (assist Ruben) te scoren.

In het 2de kwart bleef Biks Shots de bovenliggende partij en liep het verschil verder op naar 31 punten. Scores van onze kant kwamen van Enes (rebound), Enes (rebound), Luuk, Hidde (rebound), Jasper (assist Ruben) en een drie- punter van Ruben (assist Hidde).

In de 2de helft bleven wij goed spelen en wisten we het verschil zelfs iets te verkleinen, tot we op het einde van het kwart iets verslapten en Biks Shots toch nog iets verder uitliep. Jasper (assist Enes) opende de score, waarna Biks Shots zeven punten wist te scoren. Hidde (assist Luuk) scoorde vervolgens, waarna Biks Shots het verschil naar 40 punten wist te brengen. Nu volgde een zeer sterke fase van onze kant en door scores van Enes (assist Jasper), Luuk (assist Joep), Jasper, Luuk, Luuk en Jasper (1ste vrije worp) verkleinden wij het verschil naar 29 punten. Helaas wisten we de sterke fase niet tot het einde vast te houden en liep Biks Shots toch nog wat verder van ons weg.

In het laatste kwart bleef Biks Shots iets sterker dan wij, maar vochten we als leeuwen om hen niet de 100 punten te laten bereiken. Helaas lukte Biks Shots dit net wel, maar wisten wij ook de 50 punten te bereiken. Voor ons scoorden achtereenvolgens Luuk (assist Enes), Luuk (assist Aleksei), Luuk (1ste vrije worp), Hidde (assist Ruben), Joep (assist Jasper) en tenslotte Jasper (assist Ruben).