De Rush website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme informatie over het gebruik van deze site. Door op 'Accepteren' te klikken geeft u aan dat u dat weet en accepteert. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy- en cookieverklaring.

 

Wedstrijdverslagen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

6 april ’19: Vandaag de negende wedstrijd in de voorjaarscompetitie, thuis tegen Attacus M16-1.

1ste helft – 1ste kwart

Vandaag speelden we de negende wedstrijd in de competitie, thuis tegen Attacus M16-1. Onze jongens waren vandaag gebrand om Attacus dit keer te verslaan en vanaf het begin werd er dan ook met een enorme inzet gespeeld. Attacus opende de score, waarna Luuk (beide vrije worpen) gelijk maakte. Attacus kwam weer op voorsprong en Jasper scoorde via de rebound de gelijkmaker. Attacus nam vervolgens een voorsprong van 5 punten. Goed spel leverde ons een minieme voorsprong op door scores van Youenn (assist Luuk), Youenn (mooie assist Luuk) en Luuk (steal). Vlak voor tijd wist Attacus toch nog te scoren, waardoor zij dit kwart winnend afsloten.

Tussenstand 10-11

1ste helft – 2de kwart             

In het 2de kwart bleven wij goed en fel spelen. Na een score van Attacus, bracht Luuk (assist Youenn) het verschil weer terug tot één punt. Attacus scoorde een vrije worp, waarna er een sterke fase van ons volgde. Door scores van Ruben (assist Luuk), Ruben (3 punter, assist Jasper), Hidde (assist Joep) en Krijn (assist Roy) namen wij een voorsprong van zeven punten. Attacus scoorde en vervolgens maakte Jasper een klein foutje maar hij herstelde zich door een hele mooie blok. Youenn (assist Jasper) bracht het verschil weer naar zeven punten. Tegen het einde van het kwart wist Attacus het verschil terug te brengen tot drie punten.

Ruststand 23-20

 

2de helft – 1ste kwart

Ook in de 2de helft bleven we fel en goed basketballen. Door scores van Youenn (assist Jasper), Enes (assist Jasper) en Luuk (assist Youenn) liep het verschil op tot negen punten. De strijd bleef verder gelijk op gaan, waarbij Attacus het verschil toch iets wist terug te brengen tot vijf punten. Voor ons wisten Enes (assist Youenn), Luuk (1ste vrije worp) en Youenn (fast-break) nog te scoren.

Tussenstand 34-29.

 

2de helft – 2de kwart

In het laatste kwart waren wij zeker in het begin sterker dan onze tegenstander en wisten we onze voorsprong uit te breiden naar tien punten. Voor ons scoorden Luuk (steal), Luuk (assist Jasper), Youenn (assist Luuk), Hidde (steal), Luuk (assist Jasper), Hidde (assist Youenn), Luuk (beide vrije worpen) en Hidde (steal). Met nog minder dan drie minuten te spelen leek de overwinning binnen. Toch werd het nog enorm spannend en wist Attacus het verschil terug te brengen tot twee punten. Met nog 1,5 seconde te spelen had Attacus nog een kans om de wedstrijd toch in hun voordeel te beslissen, echter wisten wij dit door goed te verdedigen te voorkomen. Het eindsignaal volgde en de ontlading was groot en wisten wij terecht de overwinning over de eindstreep te trekken. Complimenten voor de enorme inzet en laten we dit meenemen naar de laatste wedstrijd tegen BAL komende zondag.

Eindstand 50-48.

 

Totaal overzicht scores

Luuk 17 punten

Hidde 8 punten

Youenn 12 punten

Enes 4 punten

Ruben 5 punt

Jasper 2 punten

Krijn 2 punten

 

 

 

Verslag: Gerard Landman, foto’s Anne-Marie Molhuijsen


Kalender

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Gossimijne Veghel en Den Bosch
InAspire College
Erik Braks
IRRUS
Atelier Maan
SIMECO
Puks Fabriek
E-userskills
Expert Ben van Dijk
Marc's Bar
Jumbo de Laak
Heroes Den Bosch